Όταν ακούμε μπακαλιάρο το μυαλό μας πάει συνήθως στον κλασικό τηγανιτό μπακαλιάρο που συνήθως συνοδεύεται από σκορδαλιά. Ψάχνοντας λοιπόν μια εναλλακτική, κυρίως γιατί αντιπαθώ την σκορδαλιά, προέκυψε αυτή η συνταγή που συνδυάζει τον μπακαλιάρο με βελούδινο πουρέ πατάτας τόσο ιδανικά που δεν θα το πιστεύετε.
Για 5-6 μερίδες
Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 15′
- 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλ. γάλα πλήρες
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε αλατισμένο νερό να βράσει για περίπου 10′. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες που έχουμε πρώτα ξεφλουδίσει μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Όταν τις τρυπάμε με πιρούνι και διαλύονται είναι έτοιμες.
- Τις σουρώνουμε, τις ξαναβάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα και πίσω στο μάτι της κουζίνας με ένα ραβδομπλέντερ ή ακόμα και με ένα πιρούνι πιέζουμε και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , το μοσχοκάρυδο, το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει ο πουρές.
- Σε ένα μικρο πυρέξ περίπου 20×20 εκ. απλώνουμε τον βρασμένο μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια και από πάνω ρίχνουμε τον πουρέ μας. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για περίπου 20΄στους 180°C.
Τρομερή συνταγή!!! Θα την δοκιμάσω σύντομα!!!!
LikeLike
❤️ Ευαριστούμε Ευγενία!
LikeLike