Ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων είναι το ρυζόγαλο. Σε προηγούμενο ποστ μοιραστήκαμε μαζί σας τη δοκιμασμένη συνταγή της γιαγιάς Άννας για κλασικό ρυζόγαλο. Έτσι αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε το αγαπημένο μας γλυκό στην περίοδο νηστείας που διανύουμε. Η ιδέα προέκυψε από το νο1 θέμα συζήτησης των ημερών… Και δεν εννούμε τίποτα περισσότερο από το τηλεοπτικό reality Survivor. Το μοναδικό τους φαγητό σε απόθεμα είναι οι καρύδες. Μια φορά την βδομάδα παίρνουν ρύζι. Και τρώνε ρύζι με καρύδες. Εμείς σκεφτήκαμε λίγο πιο δημιουργικά και ιδού το αποτέλεσμα.
Υ.Γ. Αγγελόπουλε, αν μας ακούς, για σένα δουλεύουμε!
Για 6 μερίδες
Χρόνος παρασκευής 40′
- 500 ml γάλα καρύδας (συσκευασμένο)
- 125 γρ. ρύζι γλασέ
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 2 φλ. νερό
- 1 κ.σ. Μεταξά
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- Μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το ρύζι και το βράζουμε για περίπου 20′. Προσέχουμε να μην κολλήσει κι αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Ανακατεύουμε τακτικά.
- Χωρίζουμε το γάλα καρύδας και κρατάμε σε ένα μικρό μπολ 2 1/2 κ.σ. το οποίο αναμειγνύουμε με το κορν φλάουρ.
- Αφού βράσει το ρύζι προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το ξύσαμ λεμονιού, το γαρύφαλλο και το μεταξά κι ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε να δέσει πάνω στη φωτιά (περίπου 10′) και αφού είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το μίγμα του κορν φλάουρ.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολ.
- Γαρνίρουμε με υλικά επιλογής μας όπως οι μαύρες σταφίδες, ξύσμα λεμονιού, ινδοκάρυδο ή γαρύφαλλο.