Ιδέες για ένα τέλειο πρωινό την ημέρα της μητέρας

Οι μητέρες είναι εκπληκτικές! Σίγουρα πρέπει να τους δείχνουμε την αγάπη μας κάθε μέρα και όχι μόνο μια φορά το χρόνο. Γι’ αυτή την μοναδική μέρα όμως δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε και να ψάχνετε κοσμήματα και πρωτότυπα δώρα ώστε να δείξετε την αγάπη σας. Ένα από τα πιο όμορφα και εύκολα δώρα είναι να τους προετοιμάσετε ένα νόστιμο και απολαυστικό πρωινό. Σίγουρα το αξίζουν και με το παραπάνω, ειδικά όταν μια ζωή έχουμε στα αυτιά μας τη φωνή τους να λέει: “Πρωινό έφαγες;”

Βάλτε ξυπνητήρι και σηκωθείτε λίγο νωρίτερα από αυτές, όλα χρειάζονται κάποιες θυσίες, όπως κι αυτές ξυπνούσαν για να μας ταίσουν όταν ήμασταν μωρά ή όταν έπρεπε να μας προετοιμάσουν για το σχολείο ή ακόμα  όταν δίναμε εξετάσεις κι ήθελαν να σιγουρευτούν ότι φάγαμε ένα γερό πρωινό πριν να πάμε να δώσουμε.

DSC03213

Οι συνταγές που σας προτείνουμε είναι εύκολες, γρήγορες και δοκιμασμένες. Κάποιες μάλιστα, έρχονται από τις μαμάδες μας. Βασικό συστατικό; Η αγάπη. Α, και ο καφές.

Pancakes

DSC03217

Η συνταγή βρίσκεται εδώ Pancakes – Γιατί έτσι πρέπει διαλέξτε φρούτα εποχής και βάλτε την φαντασία σας στη διακόσμηση του πιάτου. Αν πάλι έχετε “εναλλακτική” μαμά μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτά εδώ τα pancakes με βρώμη και μάνγκο Pancakes με μάνγκο, βρώμη και σταγόνες σοκολάτας.

Μαρμελάδα Φράουλα

DSC03244

Αντί για το κλασικό maple syrup συνοδέψτε τα pancakes σας με σπιτική μαρμελάδα φράουλας. Ελληνικό τουίστ αλλά και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε την μαμά σας. Η συνταγή εδώ Μαρμελάδα φράουλα.

Σπιτικό κέικ

cake Πρωινό χωρίς σπιτικό κέικ απλά δεν λέει. Επειδή μιλάμε για ένα αρκετά γεμάτο γεύμα αποφασίσαμε να μην κάνουμε αυτό το σοκολατένιο γεμιστό με φιστικοβούτυρο κέικ (βέβαια αν εσείς θέλετε να το κάνετε δεν θα σας σταματήσουμε να και η συνταγή: Μαλακό σοκολατένιο κέικ με καρδιά από μερέντα και φιστικοβούτυρο ) και προτιμήσαμε το κέικ με μπανάνες της Γεωργίας που είναι ελαφρύ, με λιγότερες θερμίδες αλλά τόσο, μα τόσο νόστιμο! Ιδού και η συνταγή Κέικ με μπανάνες και σταγόνες σοκολάτας.

Σπιτική λεμονάδα

pic1

Κόντρα στον φυσικό χυμό πορτοκαλιού κι επειδή όπως είπαμε μια φορά τον χρόνο τις γιορτάζουμε τις μαμάδες διαλέξαμε μια σπιτική λεμονάδα να ολοκληρώσουμε το πρωινό. Βρείτε εδώ την συνταγή και σας υποσχόμαστε ότι κι εσείς θα εγκαταλείψετε τα ξενέρωτα πορτοκάλια. Σπιτική λεμονάδα

DSC03227

Φυσικά μην ξεχάσετε να στολίσετε όμορφα το τραπέζι και να αφήσετε ένα χειρόγραφο σημείωμα για την μαμά σας. Θα το κρατήσει να της θυμίζει αυτή την ημέρα και σίγουρα θα την συγκινήσει.

DSC03206

both-sign

Author: Βlueberrymints

Blogging about the good things in life. Taste * DIY projects * Hot spots in the city * Interviews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: