Μόλις επέστρεψα στο καινούργιο μου σπίτι έπειτα από μια σεζόν σκληρής αλλά ταυτόχρονα νόστιμης δουλειάς, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πότε θα μαγειρέψω ένα καλοκαιρινό φαγητό που μου είχε λείψει τόσο πολύ. Πετάγομαι στη λαϊκή και αγοράζω τα υλικά που χρειάζονται γι αυτό το γεμάτο αναμνήσεις μαμάς φαγητό και πιάνω δουλειά!
Χρόνος παρασκευής: 70 λεπτά
Για 5 άτομα
Υλικά
- 5 πιπεριές/5 ντομάτες/2 μελιτζάνες
- 300 γρ. κιμά ανάμεικτο
- 2 φλιτζάνια ρύζι για γεμιστά
- 1 κρεμμύδι
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 4 κ. σ μαϊντανό
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 200 ml ελαιόλαδο
- 200 ml νερό
- 2 κ .γ ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πιπεριές, τις ντομάτες και τις μελιτζάνες. Κόβετε τα καπάκια και αδειάζετε το εσωτερικό τους.
- Χτυπάτε στο multi το κρεμμύδι και το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις μελιτζάνες.
- Βάζετε τα υλικά να σωταριστούν σε λίγο από το λάδι και προσθέτετε τον κιμά. Αφού σωταριστούν όλα για 3-4 λεπτά προσθέτετε 200 γρ από τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνετε μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
- Βάζετε το μαϊντανό και το δυόσμο και η γέμιση είναι έτοιμη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180c, ταυτόχρονα γεμίζετε τις πιπεριές, τις ντομάτες και τις μελιτζάνες στα 3/4 και τις αναποδογυρίζετε στο ταψί.
- Αν έχει περισσέψει γέμιση τη ρίχνετε γύρω από τα γεμιστά και προσθέτετε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, το νερό και το ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και αλάτι και είναι έτοιμα για ψήσιμο.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο για 1 ώρα και 40 λεπτά- 2 ώρες.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε με λίγη φέτα ή γιαούρτι.
Καλή όρεξη
Γ.